Онлайн кредити

Онлайн кредити

Онлайн кредитите станаха особено популярни през последните години. Много хора предпочитат да кандидатстват за заем пред компютъра или по телефона, защото по този начин спестяват време като не чакат в банка и не се налага да отсъстват от задълженията си. Системата за бързо онлайн  кредитиране е направена така, че да не се налага да общувате очи в очи със служители и чиновници, които не винаги обслужват на нужното равнище.

Най-разпространения стандарт за онлайн заеми е попълване на форма в интернет, където посочвате данните си от лична карта, както и информация за финансовото, семейното и кредитното състояние. Възможно е някои фирми да ви поискат снимка на лична карта, която трябва да е до лицето ви. Това се прави с цел избягването на измами с лични данни, тъй като всеки може да изпрати личната карта. В крайна сметка това действие не усложнява значително процеса.

Фирмите за онлайн кредити правят справките си в Централния кредитен регистър и Националният осигурителен институт бързо, като най-бързите от тях се справят за минути. Времето от одобрението до усвояването на кредита зависи от самите вас. Ако предпочитате да получите парите по банковата си сметка, за да разполагате с тях в банкова карта, например, може да са необходими до 24 часа. Вариант е да поискате сумата в каса на Изипей, която работи и през събота и неделя.

Отпускането става лесно, като изискванията, освен валиден документ за самоличност, са и да имате редовни доходи, което да бъде доказано с внасяне на осигуровки. Ако сте на трудов договор за повече от шест месеца, то е почти сигурно, че ще бъдете одобрени. Ако имате доходи от други източници може да се наложи да докажете тези доходи пред компаниите.